Cea mai frumoasă vârstă a unui om este atunci când încetează să mai împlinească ani și începe să își împlinească dorințele.

Un tort. Câteva cadouri. Multe chipuri zâmbitoare și parcă niciunul sincer. Un pahar de șampanie. Oh nu, mai multe pahare de șampanie. Se pare că acum chipurile zâmbitoare vor să ciocnească. Odată cu sunetul cristalin al paharelor ciocnindu-se unul cu celălalt se auzeau urări scurte si rostite pe grabă : “La mulţi ani!” “Noroc!” “Sănătate!” “Fericire!”….. Nu e ca şi cum nu primea cu drag aceste urări, cu toţii avem nevoie de aşa ceva, de noroc, sănătate din plin si fericirea, desigur, ar fi venit odată cu ele. Dar acel La mulţi ani avea o greutate şi o rezonanţă în mintea şi in sufletul ei pe care nu le-a mai simţit niciodată. 

Şi-a dat seama că acel La mulţi ani, deşi menit să întruchipeze bucuria de a trăi viaţa muuult înainte, este defapt lipsit de fond. O urare rece, care nu îţi arată decât că viaţa trece repede. O urare care ne învată doar să număram anii trecând si să ne bucurăm pentru asta.  

Şi-a dat seama că la următoarea aniversare, nu va sărbatori anul ce a trecut si cei ce vor urma. Va vrea să sărbatorească fiecare zâmbet pe care l-a oferit în anul acela şi să îşi amintească de toţi ce responsabili pentru acele zâmbete şi să zâmbească din nou. Va sărbatori fiecare pagină dintr-o carte citită şi va retrăi emoţia finalurilor neaşteptate. Va sărbatori realizările emoţionale, căci cele financiare nu au ajutat-o decât să cumpere lucruri trecătoare; pe când emoţiile au făcut-o să îşi umple sufletul cu sute de comori ce vor îi vor rămâne o viaţă. Va sărbatori fiecare dimineaţă în care s-a trezit în braţele omului pe care îl iubeşte şi va resimţi mirosul de cafea tare ce le însoţea de fiecare dată. Va sarbători serile , paharele de vin roşu şi somnul dulce după o zi grea. Va sărbatori orice greşeală din care a învăţat dar mai ales îşi va sărbatori dorinţele indeplinite in tot acel an.  

De acum înainte, pentru ea La mulţi ani va prinde conturul sublim al unor gânduri calde precum “La multe visuri împlinite!” şi  “La multe momente trăite din plin!”

Pentru că cel mai preţios lucru pe care l-a realizat în acea seară şi pe care a promis să il crească în inimă în anul ce va urma şi în toti ceilalţi ce vor avea să vină este că cea mai frumoasă vârstă a unui om este atunci când încetează să mai împlinească ani și începe să își împlinească dorințele. 

A.A.

About Andreea Anghelescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *