Ea nu va fi ca toate celelalte care și-au scris numele în creion pe sufletul tău, pe care apoi tu le-ai șters atât de ușor; ea și-l va scrie în stilou și-l vei purta mereu cu tine.

Va veni o zi în care vei întâlni persoana care nu îți va asculta doar cuvintele, dar va ști să-ți înțeleagă tăcearea. Ea va putea nu doar să îți atingă trupul, dar și inima. O va mângâia și îți va arăta cât este de caldă și dornică să iubească. Ea va fi cea care va citi în ochii tăi poveștile de dragoste și va scrie poezii despre zâmbetul tău. Ea nu va fi ca toate celelalte care și-au scris numele în creion pe sufletul tău, pe care apoi tu le-ai șters atât de ușor; ea și-l va scrie în stilou și-l vei purta mereu cu tine. Va veni o zi în care dorințele și nevoile tale vor căpăta un contur al unor brațe ce vor cunoaște singure drumul către ale tale și al unui zâmbet ce se va oglindi mereu în al tău. Va fi ea. Cea pe care ți-ai imaginat-o de atâtea ori și care nu credeai că există. Și abia atunci totul va căpăta un sens.

Dar o vei pierde. Deși ea nu își dorește. Și va lupta. Dar numai ea. Din teamă și refuzul de a crede că ea este într-adevăr exact ce tu mereu ți-ai dorit, o vei lăsa să plece. Ți-e greu să înțelegi că inima ta și-a primit în sfârșit perechea după ce încetase să o mai caute. Ți-e greu să mai crezi în oamenii buni care nu te vor face niciodată să suferi, chiar dacă ei există și ți-au dovedit de atâtea ori. Și în final ea va pleca.

Și abia atunci vei înțelege.

Vei înțelege că deși v-ați luat rămas bun și drumurile voastre poate nu se vor mai intersecta vreodată, ceva îți va lipsi. Ea, odată cu tine, va spera să îți amintești mereu. Nu de ea. Ci de felul în care te facea să te simți atunci când erați împreună. De felul în care ea te îmbrăca în vorbe frumoase și te dezbrăca din privri fierbinți. Își va dori să nu uiți niciodată conversațiile calde, zâmbetele tăcute însoțite de priviri răsunătoare și pline de înțeles. Cel mai mult va spera că vei continua mereu să crezi în tine, să nu te îndoiești niciodată de ceea ce tu valorezi și de tot ceea ce ești capabil să oferi, așa cum ea își dorea mereu să te vadă. Încrezător și ambițios. Va spera că nu vei petrece nopțile gândindu-te la ce a fost rău; ci la tot ce ar fi putut să fie bine… și a fost.  Își va dori să știi că ești iubit, peste măsură. Pentru totdeauna. Indiferent unde vei fi și oriunde viața te va duce, își va dori să porți o parte din ea mereu cu tine, mereu în suflet.

Și vei încerca să uiți. Vei încerca să uiți melodia dulce a răsuflărilor ei de pe gâtul tău. Vei încerca să uiți ritmul batăilor ei  de inimă de pe pieptul tău. Dar în momentul acela toată amintirea ei va pătrunde ca o furtună în toate colțurile minții și inimii tale.  Îți va striga numele în șoaptă și te va face să te întorci către tot ceea ce ați trăit împreună. Și va fi atunci când vei realiza că atunci cand vine vorba de ea… uiți cum e să uiți.

 

A.A.

About Andreea Anghelescu

Page with Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *